1 Nisan 2010 Perşembe

Meyveli Pasta

İYİ Kİ DOĞDUN ZEYNO:)
4 Aralıkta ortanca kız kardeşimin kızı zeynep'in doğum günüydü. Doğum günü için yaptığım pastalardan biri bu pastaydı:) Annemin ve kız kardeşimin isteği üzere dayılar, yengeler, halalar ve kuzenler ile yapılacak kutlama için bu meyveli pastayı, gün arkadaşlarımızla yapılacak kutlama için ise şeker hamurlu pasta yaptım. Daha sonra doğum günü fotoğraflarını ve menüsünü paylaşacağım..
İyi ki doğdun zeynep, allah tüm sevdiklerinle beraber sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür versin...
  • pandispanya için:
  • 5 adet yumurta
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un
  • 1,5 fincan nişasta
  • 1/2 fincan sıvı yağ
  • 1/2 fincan kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

yapılışı:Yumurta aklarını bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.(kaseyi ters çevirdiğinizde akmıyorsa olmuş demektir:) ) Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Yağlanmış ve unlanmış 26 cm'lik kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kalıptan çıkartıp soğudu zaman 3 kata ayırın. (önce bıçak ile etrafını kesip sonra naylon bir iplik yardımı ile bu işlemi yapıyorum)

krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

yapılışı: Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın çırpma teli ile iyice karıştırın, harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Biraz ılınıca vanilyayı ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın. Ilınınca kullanıma hazırdır.

  • ara katlar için:
  • muz
  • fildişi damla çikolata
  • üstü için:
  • 2 poşet kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • meyve
  • tart jölesi
  • iri dövülmüş antep fıstığı

pastanın hazırlanışı: Servis tabağına pandispanyanın en üstündeki katı ters koyup, şekerli süt yada meyve suyu ile ıslatın.(ben bu işlemi yumurta fırçası ile yapıyorum.) Kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muzları dizin ve beyaz damla çikolata serpin. İkinci katı üzerine alıp aynı işlemi yapın. Üçüncü katı üzerine kapatıp çok hafif ıslatın. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp üzerini kaplayın.( ben üzerindeki süsleme için biraz ayırıp, pembe gıda boyası ile karıştırıp süsledim) Dilimlenmiş meyveleri dizin. Tart jölesini tarifne göre hazırlayıp, üzerine dökün..

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder