6 Nisan 2010 Salı

Meyveli Tartöletler

Tartları önceden hazırlayıp,pişirip dondurucuya kaldırmıştım.Yaz günlerinde aniden gelen arkadaşlarıma, bu nefis tartları hemen hazırlamak için..Hatta ve hatta kremasını bile çırpıp dondurucuda saklamıştım..Bana sadece evde bulunan meyveleri ve tart jölesini hazırlamak kalıyordu..Kalan son 2 tartımı da böyle değerlendirmiş oldum..Sadece 1 saat kadar jölesinin buzdolabında iyice donmasını beklemiştik..Sizlerede aniden gelebilecek olan arkadaşlarınız için,denemenizi tavsiye ederim.Veya kendi tartöletlerinizi önceden pişirip, dondurucuda saklamanızı öneririm..Şimdiden ellerinize sağlık..Mutlu pazarlar hepinize..!
5
Malzemeler
125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı erimiş bitter
2
Hazırlanışı
Tereyağ,şeker,tuz, iyice çırpılır.

Yumurta sarısı eklenip tekrar çırpılır.

Un eklenip yoğrulur ve hamur yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
4
Küçük tart kalıpları yağlanır.

Hamur merdane ile açılıp her bir tart kalıplarına yerleştirilir.

Üzerlerine yağlı kağıt serilip,seramic toplardan konulup, ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir.

Soğuduktan sonra eritilmiş bitter çikolata sürülür.

Üzerine hazırladığınız krema konulur.

Kremanın üzerine meyveler dizilip,tepesine tart jöle hazırlanıp kaşıkla gezdirilir.

Dilerseniz meyvelerin üzerlerine minik çikolata taneleri serpiştirebilirsiniz.
3
Seramic Toplar,tart hamurlarını pişirirken,nohut-fasulye yerine ağırlık olarak kullanılıyor..Bknz, fotoğraflar aşağıda..Seramic toplar tek seferlik değil,ömürlük arkadaşlar..
6

7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder