6 Nisan 2010 Salı

Milföy Kareleri

Börekleri önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz..Aniden gelen misafirler için çok pratik oluyor.Dilerseniz,biftekleri jülyen jülyen doğrayıp pişirip,milföylerin üzerine yerleştirip de pişirebilirsiniz.Öyle çok alternatif var ki..Bizler sanırım bu tür üzeri açık olanları daha çok seviyoruz..Kabak sevmeyen çocuklara bile alışkanlık yapıyor.Benden söylemesi...))Afiyetler olsun..!
3
Malzemeler
10 Yaprak milföy(superfresh)
2 Adet dolmalık kabak
Renkli biberler (bizde sadece yeşili vardı)
Beyaz peynir
Kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,kekik,1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Üzeri için yumurta sarısı
4
Hazırlanışı
Kabaklar,biberler jülyen doğranır..Baharatlar,sıvıyağ ve peynir eklenip
mikroda 10 dk pişirilir.
Milföyleri dilediğiniz şekilde hazırlayıp kabaklar içersine yerleştirilip
175 c de üzerleri kızarana kadar pişirilir.
2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder