6 Nisan 2010 Salı

Havuçlu Kek



Dr. Oetker tariflerinden bir kek. Havuçlu, üzümlü, tarçınlı; çayın yanına yaraşır.

Malzemeler:
  • 65 g (yarım su bardağı) kuru üzüm
  • 4 yumurta
  • 255 g (1,5 su bardağı) toz şeker
  • 125 g yumuşak margarin veya tereyağı
  • 220 g (2 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
  • 150 g (1,5 su bardağı) rendelenmiş havuç
  • 45 g (yarım su bardağı) öğütülmüş ceviz
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Kuru üzümü 1 saat süre ile sıcak suda bekletin. Suyunu süzün ve iyice unlayın. Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Üzerine margarin veya tereyağı ve sade kek karışımını ilave ederek bir süre daha çırptıktan sonra havuç, ceviz, üzüm, şekerli vanilin ve tarçın ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve fırının orta katında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder