7 Nisan 2010 Çarşamba

MİLFÖY PASTASI

















Tarifimi 50. P.D.Ç.E ev sahibesi
http://nursen-yemek.blogspot.com 'a gönderiyorum.

Malzemeler
9 adet milföy
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı toz şeker
50 gr margarin
üzeri için
pudra şekeri
tarçın
Yapılışı
Milföylerin 3 tanesini üst üste koyup inceltin. Tepsiye alıp üzerine çatal batırıp pişerken kabarmamasını sağlayın. Diğer milföylerede aynı işlemi uygulayın. Kızgın fırında pişirin. Şekeri karamelize oluncaya kadar eritin. Üzerine sütü ekleyip şekerin tamamen erimesini sağlayın. Sütü soğumaya bırakın. Margarini eritip unu kavurun. Soğuyan sütü yavaş yavaş ekleyip kremayı pişirin. Mikserle 10 dakika çırpın. Milföylerin arasına kremayı sürüp üst üste dizin. Üzerine pudra şekeri eleyip tarçınla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder