7 Nisan 2010 Çarşamba

MISRA'YA ÇİLEK KIZ

mısrapasta 009
Sevgili Pastacı-Burcu, soldaki Çilek Kız pastasını yayınladığında pastaya bayılmıştım. ve keşke bir fırsat çıksada aynısından bende yapsam deyip duruyordum. Sonunda o fırsat geldi, eşimin yeğeni Mısra'cığımızın bu gün doğumgünüydü ve ben ona Çilek Kız pastasını büyük bir zevkle yaptım.Mısra'ya geçen seneki doğumgününde de buraya tıklayarak görebileceğiniz barbie pastayı yapmıştım.
Çilek Kız pastasının yapımında gerek araç ve gereç desteği, gerek pastada kullandığım çikolata tavsiyesi ve gerekse de pastanın aynısını yapmama izin vermesi sebebi ile Pastacı-Burcu'ya çok teşekkür ediyorum.
mısrapasta 007
Pastamızın pandispanyası her zaman yaptığım kakaolu pandispanya olup, içi bol fıstık krokan, bol böğürtlen ve bol çikolata kremalıydı. Ve sanıyorum bu güne kadar yaptıklarım içinde en lezzetli olanıydı.
mısrapasta 018
Mısra'ya nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyor, bir kezde buradan doğumgününü kutluyorum.

ŞEKERLE SÜSLÜ KURABİYELER
şeker modelli kurabiye 005
Bu kurabiyeleri de Mısra'nın doğumgünü için hazırladım. Kurabiyelerin üstlerine yapıştırdığım minik hayvan şekilli şekerler çok hoş oldular. Bu şekerleri ve kurabiyeleri yerleştirdiğim pembe kovayı Pastamalzemeleri.com'dan aldım. Kurabiyelerin tarifi şöyle;
*250 gr tereyağı,
*1 yumurta,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 su bardağı mısır nişastası,
*1 çay kaşığı karbonat,
*1 çay kaşığı kabartma tozu,
*4 su bardağı un.
Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun.Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra, un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında merdane ile açın ve kalıplarınızla kesin. Çöp şişleri kurabiyelere taktıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin ve iyice soğutun.
Dilediğiniz renkte şeker hamurunu açıp, kurabiyeleri kestiğiniz kalıpla kesin. Kurabiyelerin üstüne çok ince bal sürüp şeker hamurunu yapıştırın. Ben şekerleri yapıştırdım, siz dilediğiniz şekilde süsleyerek, sunabilirsiniz. En alttaki resimde de görülen kurabiyeleri aynı şekilde hazırlayıp, üstlerine isimlere göre harf kesip yerleştirdim. Yine onlarıda pastamalzemeleri.com'dan aldığım kırmızı kovalara yerleştiridim. Kovanın orta kısmına ise, Sevgili Berna'nın hediye ettiği, yapıştırma bantı ile süsledim.

şeker modelli kurabiye 013

elif,zeynep 006
Bu kurabiyeleride iki hafta önce doğumgünleri olan ve fakat benim gidemediğim Elif ve Zeynep kardeşler için yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder