8 Nisan 2010 Perşembe

Milföylü Kalp Pastacıklar

Çok uzun süredir yapmayı düşünüyordum bu pastacıkları. Ama diğer tariflerden sıra gelmedi. Dün akşam üzeri eve geldiğimde aklıma geldi. Bugüne uygun kalp kalıplarla kestim. Üzerini mürdüm eriği reçeli ile de süsleyince benim çok sevdiğim pastacıklarım daha bir leziz oldu...

Kalp kalıplarla kesince milföy yapraklarından artan kısımlarda daha sonraki günlerde tarifini paylaşacağım lokumlu kurabiyelere dönüştü...

Gereken Malzemeler:

  • 9 adet (kare) milföy hamuru

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı (silme) un
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Arasına:

  • 1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı

Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • Reçel ( ben mürdüm eriği reçeli kullandım)

Yapılışı:

  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin.
  • Yumuşayan hamurları elinizle biraz açtıktan sonra istediğiniz şekildeki kalıplarla kesin.
  • Fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Pişerken kabarmaması için yağlı kağıdın üzerine tepsi koyun.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta muhallebi malzemelerinin tümünü karıştırıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpın.
  • Kalp milföyleri servis tabağına alın üzerine muhallebi koyun. Muhallebinin üzerine de antep fıstığı serpin.
  • İkinci katıda aynı şekilde yerleştirin.Üzerine üçüncü milföy parçasını yerleştirip önce pudra şekeri serpin, sonra reçelden koyun.
  • Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın.
  • Buzdolabında 5-6 saat bekletin sonra servis yapın.


  • Milföyleri istediğiniz şekildeki kalıplarla kesebileceğiniz gibi ikiye bölerekte pastacıkları hazırlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz arasına muhallebi ile beraber dövülmüş ceviz veya fındıkta koyabilirsiniz.
  • Pastacıkları üç kat hazırladım. İsteğinize göre iki katta hazırlayabilirsiniz.
  • Mürdüm eriği reçeli yerine çilek veya vişne reçelide konulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder