
Kalp kalıplarla kesince milföy yapraklarından artan kısımlarda daha sonraki günlerde tarifini paylaşacağım lokumlu kurabiyelere dönüştü...
Gereken Malzemeler:
- 9 adet (kare) milföy hamuru
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı (silme) un
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Arasına:
- 1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı
Üzerine:
- Pudra şekeri
- Reçel ( ben mürdüm eriği reçeli kullandım)
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin.
- Yumuşayan hamurları elinizle biraz açtıktan sonra istediğiniz şekildeki kalıplarla kesin.
- Fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yağlı kağıt yerleştirin.
- Pişerken kabarmaması için yağlı kağıdın üzerine tepsi koyun.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta muhallebi malzemelerinin tümünü karıştırıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpın.
- Kalp milföyleri servis tabağına alın üzerine muhallebi koyun. Muhallebinin üzerine de antep fıstığı serpin.
- İkinci katıda aynı şekilde yerleştirin.Üzerine üçüncü milföy parçasını yerleştirip önce pudra şekeri serpin, sonra reçelden koyun.
- Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın.
- Buzdolabında 5-6 saat bekletin sonra servis yapın.

- Milföyleri istediğiniz şekildeki kalıplarla kesebileceğiniz gibi ikiye bölerekte pastacıkları hazırlayabilirsiniz.
- Dilerseniz arasına muhallebi ile beraber dövülmüş ceviz veya fındıkta koyabilirsiniz.
- Pastacıkları üç kat hazırladım. İsteğinize göre iki katta hazırlayabilirsiniz.
- Mürdüm eriği reçeli yerine çilek veya vişne reçelide konulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder