1 Nisan 2010 Perşembe

MISIR EKMEĞİ & HAMSİ TAVA & SALATA

Hamsi tavanın yanında salatayla birlikte harika oldu...Tarif Devletşah'tan. O da Tijen İnaltog‘un "Mevsimlerle Gelen Lezzetler" kitabından almış...Hamsi tavanın tarifini daha önce vermiştim.Tarif burada.
Gelelim mısır ekmeğimize :
.
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
.
Unlar dışındaki bütün malzeme iyice çırpılır.Unlar eklenip yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına dökülür. (ben kek kalıbı kullandım) Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamsi tava ve salata eşliğinde servis yapılır :)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder