6 Nisan 2010 Salı

Mohn Pfirsichtorte / Şeftalili,Haşhaşlı Tart

Tartı mail grubundan bir arkadaşımızı ziyarete giderken hazırlamıştım.Tart,inanılmaz nefis ve hafif olmuştu.Arkadaşlarında hoşlarına gitmesine,beğeniyle yenilmesine çok memnun oldum..Umarım sizlerde yapıp memnun kalırsınız..MUTLU PAZARLAR!!
8
Malzemeler
3 yumurta
70 gr şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
minicik tuz
100 gr un
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat

4 adet çok sert şeftali
2 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
1 su brdağı su
3 yemek kaşığı şeftali reçeli
tepesi için yaprak badem(ben kalem badem kullandım)
2
Hazırlanışı
Yumurta akları ve sarıları ayrılır.

Aklar minicik tuz ve şekerle çırpılır.Yoğunlşınca bırakılır.

Yumurta sarıları,haşhaş,limon suyu,kabukları iyice çırpılır.

Un,karbonat ilave edilip çırpılır.

Aklar ilave edilip tekrar çırpılır.

Yağlanmış tart kalıbına karışım dökülüp 20 dk pişirilir.

Tart kalıptan çıkardıldıktan sonra üzerine şeftali reçeli sürülür.
1
Şeftaliler çok incecik doğranıp tartın üzerine dizilir.

Tart jöleye 2 kaşık şeker ve su eklenip pişirilir.

Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir.

Üzerine badem serpiştirilir.

Afiyetler olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder