6 Nisan 2010 Salı

Böğürtlenli Kek



Kek İçin


3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı yoğurt

Alabildiği kadar un

1 paket kabartma tozu

Azıcık tuz


Böğürtlen Sos İçin

Böğürtlen

Pudra şekeri

Yumurtalar şekerle birlikte köpük köpük oluncaya kadar çırpılır, sıvı malzemeler sırayla eklenir, vanilya, kabartma tozu ve un birlikte elenerek karışıma eklenir, tekrar karıştırılır. Yaklaşık iki su bardağı civarında un alır.

Başka bir tarafta temizlenip, yıkanmış böğürtlenler pudra şekeri ilavesiyle blendırda sos haline getirilir. Yağlanmış kalıba kek karışımın yarısı dökülür, böğürtlen sosundan kaşıkla şöyle bir gezdirilir ve kalan karışım üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir, kürdan testiyle piştiğini ispatlayan kek fırından alınır. Yanında böğürtlen sosuyla birlikte ikram edebilirsiniz, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder