7 Nisan 2010 Çarşamba

Muhallebili Ayva Tatlısı

Duymuşsunuzdur mutlaka büyüklerimiz "ayva bol olursa kış çok sert olur "der. Bu yıl İzmir'de pazarda ayva bulmak o kadar zor ki. Oturduğum yerdeki semt pazarı çok büyük olmasına rağmen tek bir tezgahta bulabiliyorum. O yüzden de ayvanın zamanı geçmeden bu tarifi yayınlamak istedim. Meyveli tatlıları, özellikle de ayvanın mayhoş tadını seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Gereken Malzemeler:
  • 1 kg ayva
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi için:
  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı(tepeleme) un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
  • Hindistan cevizi, ince kıyılmış ceviz, dövülmüş antep fıstığı ve vişne taneleri
Yapılışı:
  • Ayvaları rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  • 1,5 su bardağı şeker ile su ilave etmeden ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tepsinin altına pişen ayvaları yerleştirin ( Bu ölçü için yuvarlak Borcamın küçük boyunu kullandım)
  • Ilınan ayvaların üzerine iri kıyılmış cevizleri serpin.
  • Muhallebi için süt ve şekeri kaynatın.
  • Başka bir tencerede tereyağ ile unu pembeleşmeden çok hafif kavurun.
  • Kavrulan unun üzerine kaynamış sütü ilave edin.Çok hızlı karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Muhallebi gibi pişirin, göz göz olunca ocaktan alın.
  • Muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpın.
  • Tepsideki ayvaların üzerine dökün. Hindistan cevizi, antep fıstığı, dövülmüş ceviz ve vişne taneleri ile süsleyin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder