7 Nisan 2010 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF














Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
100 gr margarin
1 tane damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağından bir parmak eksik un
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet krenşanti
kaplamak için
300 gr kadayıf
yarım su bardağı tozşeker
50 gr tereyağ
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
Margarini eritin. Unu içerisine alın, unun rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü ve şekeri ekleyin. Ocaktan almanıza yakın, damla sakızı ve vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi pişirip soğutun. Kremşantiyi sütle çırpın. Soğuyan muhallebinin içerisine katıp hafifçe karıştırın. Kadayıfları ince ince kıyın. Tereyağını eritin. Kadayıfları ekleyip hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Şekeri ve cevizi ekleyip şeker eriyinceye kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğutun. Kayayıfları elinizle hafifçe ovalayın. Yarısını borcama dökün. Muhallebiyi üzerine yayın. Kalan kadayıfıda üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder