7 Nisan 2010 Çarşamba

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR DOLMASI



Şimdi tam mevsimi enginarın. Faydaları da saymakla bitmez. Biz ailecek çok severiz enginarı. Hele yapraklarını sıyıra sıyıra yemeye bayılırım ben:)) Hiç tatmayanlara, denemeyenlere özenle, itinayla önerilir. Bu harika nimetten mahrum bırakmayın kendinizi derim ben;))

MALZEMELER:
4 Adet enginar
1 Su bardağı pirinç
1 Kuru soğan
1 Domates
1 Tatlı kaşığı salça
Maydonoz
Tuz, baharat
Sıvı yağ
Su

Yapılışı:
Önce enginarları limonlu ve yuzlu suda haşlayalım. Sonra içini tüylü olan yerlerini temizliyoruz ve uçlarını kesiyoruz. Bu arada saplarını da haşlayıp enginarla tüketebilirsiniz. Diğer yandan içi için doğradığımız soğanları yağda kavuralım. İçine salçasını , yıkanmış pirincide katıp kavuralım. En son olarak ince kıyılmış maydonozları ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyelim. İçimizi oyduğumuz enginarların içine dolduralım. Pişireceğimiz zaman tencereye su koyup kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder