7 Nisan 2010 Çarşamba

NAPOLİTEN PASTA


Malzemeler;

Hamur için,

*1,5 paket margarin( oda sıcaklığında)

*3 su bardağı un,

*5 adet yumurta sarısı,

*1 su bardağı su,

*1 çorba kaşığı sirke,

*1/2 çay kaşığı tuz

Kreması için;

*1 su bardağı süt,

*1 çorba kaşığı un,

*1,5 paket tereyağı ( 375 gr)oda sıcaklığında.

*2 su bardağı şeker,

*5 yumurta akı,

*1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1.Hamur için, önce margarini küçük parçalar halinde kesin üzerine 1 su bardağı un ekleyerek, parmaklarınızın ucuyla ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar yoğurun.

2.Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısını, 1 su bardağı suyu, 2 su bardağı unu, 1 çorba kaşığı sirkeyi ve tuzu mikserle çırpın.

3.İlk hazırladığınız ekmek kırıntısı şeklindeki hamura ekleyin. Tüm malzemeler zdeşleşinceye kadar yoğurun.

4. Hamuru 9 parçaya ayırın ve açacağınız zemine unu serpin. Hamurları merdane yardımı ile ince yufkalar halinde açın.

5.Açtığınız yufkaları teker teker önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.

6. Krema için sütü, ve unu bir tencereye alarak, orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin, kaynadıktan sonra ateşten alarak karıştırarak soğutun.

7.Ayrı bir kapta 1 çay kaşığı vanilyayı, tereyağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle çırpın, sütlükarışımın içine ekleyin.

8.Yine ayrı bir kapta 5 yumurta akı ve 1 su bardağı şekeri çırpın, diğer malzemelerle karıştırarak çırpmaya devam edin.

9. Pişen sekiz yufkayı aralarına krema koyarak üst üste dizin. 9. yufkayı elinizle ufalayın..Diğer üst üste koyduğunuz yufkaların üzerine ve kenarlarına ufaladığınız hamurları serperek servis yapın.



NOT: YUKARIDA VERİLEN HAMUR MALZEME ÖLÇÜLERİ İLE 15 ADET YUFKA ÇIKIYOR. ARZU EDERSENİZ ÖLÇÜLERİ YARIYA İNDİREBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder