7 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKALLI, BİTLİ REVANİ:))



Revaninin haşhaşı ve portakallı hali:) Biz revaninin her halini beğendiğimiz için bu halinide beğendik;) Tatlıya ne zaman sıkışsam ve şöyle biraz kendini belli eden bir tatlı yapmam gerekse hemen atıverririm revaniyi fırına. Niye derseniz ya revaniyi yapması kolay ya da ben tembelim işte orayı hala çözemedim:) Bu tarifimi ayrıca porselen demlik çay saati etkinliği için hümeyra arkadaşıma yolluyorum ve kendisine kolay gelsin diyorum:)

MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı haşhaş
1 Büyük portakal kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı irmik
1 -2 Su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
2 Su bardağı su
1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 Su bardağı şeker
1-2 Damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:
1 Poşet krem şanti

YAPILIŞI:
Revanimizi yapmadan önce şerbetimizi yapalım. Bunun için şekeri, suyu, portakal suyunu bir tencereye alıp ocağa koyalım. En son bir kaç damlada limon damlatıp kaynatalım. Sonra yumurtalarımızla şekerimizi derin bir kapta çırpalım. İyice kabarttığımız yumurtalarımıza yağımızı , yoğurdumuzu koyalım ve karıştıralım. Ardından da diğer malzemelerimizi ekleyip yağladığımız fırın kabımıza revanimizi dökelim. (Bu ölçüye kare borcam iyi geliyor) 180 derecede kızarana dek pişirelim. Pişen revanimizin üstüne ılık şerbetimizi dökelim. Tatlımız şerbetini çekince krem şantimizi çırpıp revanimizin üzerne sürelim .İstediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder