5 Nisan 2010 Pazartesi

NOKUL




MALZEME:(İKİ TEPSİ İÇİN)
1,5 su.bar.süt
1 çay.bar.sıvıyağ
1 çay.bar.toz şeker
1/2 limon suyu
125 gr.margarin
1 su.bar.su
1 çay.bar.yoğurt
1 adet yumurta
1/2 paket toz maya(istant olabilir)
bir kaç kaş.süt kaymağı(çok güzel oluyo da:)
1 kah.fin.sirke
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
üzerine sürmek için yumurta sarısı
ARA MALZEMESİ:
sıvıyağ,toz şeker
İÇ MALZEMESİ:
fındık,ceviz,kuru üzüm karması
YAPILIŞI:
Unun ortası açılıp malzeler koyulup,hamur yoğrulur.Hamur bezelere ayrılır,oklava ile açılan yufkaların içine önce fırça ile sıvıyağ sürülür,şeker ve iç malzemesi yayılır.Yufkanın bir ucundan tutarak rulo yapılır,rulo bükülerek istenilen büyüklükte verev kesilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp bekletmeden önceden ısıtılmış fırında pişirilir.(nokulları hemen fırına sürmenin nedeni fazla kabarmaması için)
GEÇMİŞ BAFRA YA DAYANAN NOKUL, BAYRAMLARDA HER EVDE
YAPILIRDI,ŞİMDİLERDE SAMSUN DA NERDEYSE HER PASTAHANEDE SATILIYO AMA KIZMASINLAR BANA EVDE YAPILAN Bİ BAŞKA OLUYO:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder