5 Nisan 2010 Pazartesi

PANCAKE







PANCAKE

1 sb un
1 sb süt
1 yumurta
1/2 pk vanilya
1/2 pk. kabartma tozu,
1/2 çk tuz
1 yk erimiş soğumuş tereyağ ( çok lezzet veriyor)
1 tatlı kaşığı dolusu şeker (2 de olabilir)
Hepsini blendrda karışrınız. Buzdolabında yarım saat dinlendiriniz.
( Çok kalablık misafirlerde 2 katı ölçü kullanınız. )

Isıtılmış teflon tavasına, 1 çk sıvı yağ konur
bir kepçe pancake hamuru tavanın ortasına dökülür.
göz göz olunca altı kesinlikle olmuş demektir,yoksa yanar !!
ben resimlerle anlatmaya çalıştım. tavanın altı yarım kısık olmalı
aksi takdirde yanık renkleri oluşacaktır,Tam rengi altın sarısıdır.
Kapaklı bir borcamda muhafaza ederseniz, sıcak -ılık yemesi çok keyiflidir.

Özellikle kış aylarında portakal reçeliyle tercih ederim.
Tabii nutellayı söylemeye gerek görmüyorum :)) İki lezzet muazzam oluyor.
Yazın böğürtlen- ahududu- kayısı- şeftali reçelleri ve çilek enfes oluyor.
Bizler kahvaltı sofralarımızda çok sık tercih eder ve çokda çeşitli şekillerde sunarız. Kekin tavada pişmiş halidir aslında kendisi :)
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN ARKADAŞLAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder