8 Nisan 2010 Perşembe

PARÇA ÇİKOLATALI CHEESECAKE


Geçen hafta yaparak ofise götürdüğüm bu cheesecake bu güne kadar yaptığım en güzel cheesecakedi. Nedenini bilmiyorum, çünkü diğer yaptıklarımdan farklı malzeme kullanmadım. Ama diğerlerinde suyu kase içinde fırının içine yerleştirirken, bu sefer kalıbı folyo ile kaplayıp, yarıya kadar su dolu bir tepsiye oturtarak pişirdim. Belki bu şekilde, yani benmari yöntemi ile pişirdiğimden kıvamı güzel oldu. Üstüne çikolata sos ve parça çikolata dökerek süsleyebileceğiniz gibi, aşağıda resmini yayınladığım şekilde üstüne hiçbir şey sürmeden, sade olarak da servis yapabilirsiniz.
Malzemeler;
Alt Taban için;
*1paket kakaolu pötibör bisküvi,
*60 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Kremalı Kısım için;
*3 adet oda sıcaklığında yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*600 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*3 yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*1/2 limonun rendelenmiş kabuğu,
*1 su bardağı parça çikolata ( arzu ettiğiniz kadar)
Üst süslemesi için;
*50 gr bitter çikolata,
*1/2 su bardağı parça çikolata ( Bu çikolataları Pastamalzemeleri.com-Berna'dan aldım )
Hazırlanışı;
1.İlk olarak 20 cm'lik kalıbın iç tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, dış çeperini su geçirmeyecek şekilde aleminyum folyo ile kaplayın.
2.Bisküvi, erimiş çikolata ve 1/2 çay bardağı sütü mikserde iyice karıştırdıktan sonra, kalıbın tabanına bastırark yayın ve kremasını hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
3.Yumurtalar ile şekeri, mikser yardımı ile kabarıncaya kadar çırpın.
4.Bu karışıma sırası ile labne peynirleri, kremayı çırparak katın ve un, vanilya, limon kabuğunuda ekleyerek, kaşıkla karıştırın.
5.Parça çikolataları bu kremanın üstüne serpin ve kesinlikle karıştırmadan, kaşığın tersiyle hafifçe kremaya batırın. Ama dibe çökmemesi için fazla batırmayın.
5.İçine yarıya kadar su doldurulmuş ve kalbınızdan biraz daha büyük bir tepsiye veya kabın içine, kalıbınızı oturtun ve Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
6.Fırın kapağını çok az aralayarak, cheesecake fırından çıkarmadan soğutun.
7.Soğuduktan sonra buzdolabında mümkün olduğu kadar uzun süre bekleterek, ister üstü sade şekilde isterseniz bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritip, cheesecake inizin orta kısmına sürerek ve üstüne parça çikolata serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder