7 Nisan 2010 Çarşamba

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

ANNEMLER YAPARKEN YAPILIŞ AŞAMALARINA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN SADECE TEPSİDEKİ ÇİĞ HALİ VE PİŞMİŞ HALİ FOTOSU VAR. AŞAĞIDA ELİMDEN GELDİĞİNCE AÇIK ANLATMAYA ÇALIŞTIM. UMARIM YETERLİ OLUR. "İLK FIRSATTA YAPILIŞ AŞAMALARININ FOTOĞRAFLARINIDA EKLEMEK ÜZERE" DEYİP TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

  • 3 SU BARD KADAR SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN

  • 3 ORTA BOY PATATES
  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 100 GR KADAR KIYMA
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAMURU MALZEMELERİYLE YOĞURUYORUZ. DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. PATATESLERİ SOYUP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ. (CACIKLIK SALATA DOĞRAR GİBİ) BAHARATLAR HARİÇ TENCEREMİZE DİĞER MALZEMELERLE ALIYORUZ VE KAVURUYORUZ. EN SON BAHARATLARINI ATIYORUZ. (PATATESLERİN TAMAMEN PİŞMESİ GEREKMEZ. KIYMAYLA KAVRULMASI YETERLİ.) İÇ MALZEMEMİZİ TAMAMEN SOĞUMASI İÇİN BIRAKIYORUZ. HAMURUMUZDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜYORUZ. PATATESLER SOĞUYUNCAYA KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. DİNLENEN HAMURUMUZU TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNDE ÇEKELEYEREK İNCECİK AÇIYORUZ. KALIN KALAN KENAR KISIMLARINI ÇIKARIYORUZ. ÇOK AZ SIVI YAĞ SERPİYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN SERPİYORUZ. İKİ TARAFTAN BEZİ KALDIRARAK RULO YAPIYORUZ. YUVARLAYIP TEPSİYE DİZİYORUZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN HAMURU BİTİRİYORUZ. İLK YAPTIĞIMIZ YUVARLAĞIN ETRAFINA SARARAK DEVAM EDİYORUZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜP 200 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

ANNEMİN ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL YAPAR... BİZDE AFİYETLE YERİZ... :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder