7 Nisan 2010 Çarşamba

ŞARLOT PASTA

















Malzemeler
keki için

3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
1/2 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
kreması için
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
ayrıca
çilek marmelatı
Yapılışı
3 yumurtayı toz şekerle çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp rulo şeklinde sarın. Üzerine nemli bir bez örtün. Soğuyunca açıp arasına mermalatı sürüp rulo yapın. Bir parmak enliliğinde kesin. Kreması için, tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Mikserle 5 dakika çırpın. Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan kremaya katın. Rulo pastaları streç film serdiğiniz çukur bir kaba yerleştirin. İçine kremayı dökün. Üzerini streç film ile kapatın. 1 gece buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder