7 Nisan 2010 Çarşamba

Kestaneli Kek



Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
1 kase haşlanmış kestane
1 kahve fincanı damla çikolata
1 su bardağına yakın iri parçalar halinde ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı Sinangil kakaolu kek unu (2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı kakao+1 paket kabartma tozu)
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Bal ve tarçın ilave edilip karıştırılır. Kakaolu kek unu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak damla çikolata, kestane ve ceviz eklenip,hamur margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder