5 Nisan 2010 Pazartesi

PATATESLİ KARA LAHANA DOLMASI


MALZEMELER:
2 demet kara lahana
1,5 su bardağı pirinç
5 patates
3 kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydonoz
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kara lahanalrın saplarını kesip yıkayın ve tuzlu kaynar suya batırın.Koyar koymaz hepsini kevgirle alt üst edin.2-3 dk sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.İç malzemesini hazırlayın.Bunun için soğanları ve patatesleri rendeleyin.Diğer bütün mazlemeleri de ekleyerek karıştırın.Kara lahana yaprakların damarlı kısımlarını alarak,iç koyup arzuya göre ister inde ister tombiş sarın.Tencerenin dibine 2-3 karalahana serin.Sardığınız dolmaları yerleştirin.Üzerine tekrar lahana kapatıp ,yağını ve dolmaların hizasında kaynar su ekleyin.Yarım saat kadar pişirdikten sonra servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder