5 Nisan 2010 Pazartesi

GONCAGÜL BÖREK

Tarifimi 40.P.D.Ç.E evsahibesi http://missgibi.blogcu.com a gönderiyorum..

Bu böreği geçen hafta kahvaltıya gittiğim sevgili arkadaşım Funda'nın nefis sofrasında yedim,ve tabiki tarifide ondan aldım..Arkadaşımın ellerine sağlık..O günkü yorgunluğumdan olsa gerek kahvaltı masasının fotosunu çekmeyi unutmuşum..
Aldığım yufkalar market yufkası olduğu için biraz kalınlardı,o yüzden şekilleri tam istediğim gibi olmadı,ama lezzeti gayet yerinde olmuş..

Malzemeler;
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı;
Öncelikler derin bir kapta yumurta,yoğurt ve sıvıyağ iyice karıştırılır,başka bir kapta temizlenmiş ince kıyılmış maydonoz ile ezilmiş beyaz peynir karıştırılır..
Yufkalar üst üste açılır,ve mantı keser gibi şerit halinde kesilir,şeritlere önce yoğurtlu,yağlı harç fırça yardımıyla sürülür,genişlemesine peynirli harçda konur ve ikiye katlanır,içe doğru rulo olacak şekilde sarılır.Kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.üzerlerine tekrar yağlı,yoğurtlu harçtan sürüldükten sonra fırına verilir..Üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder