1 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ MANTI VE ŞEHRİYELİ SALATA


Malzemeler
5, 6 tane patates(patatesin büyüklüğüne göre değişiyor)
3 yumurta

1 sb yoğurt
1 yk tereyağı
2 yk sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı biber
3 yk un
kabartma tozu
Üzeri için;
yoğurt, tereyağı ve kırmızı biber

Yapılışı
Patatesleri soyup, yıkayıp küçük küçük doğramayla başlıyoruz yapmaya, doğranmış patatesleri bir kaba alıp yumurtaları, yoğurdu koyup iyice karıştırıp diğer malzemeleride ilave edip karıştırıp yağlanmış borcama döküp üzerini kaşıkla düzeltip önceden ısıtılmış fırında 160 dercede üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkardıp 10 dak. dinlendirip üzerine sarımsaklı yoğurt döküp her tarafına yayıp tereyağını eritip kırmızı biber döküp bunuda enüste dökdükten sonra mantımız servise hazırdır artık;)
Afiyet olsun......



Bu da çok pratik bir salata;) şehriyeleri tuzunu ilave edip sıvı yağda biraz kızartıp üzerine sıcak su döküp kısık ateşde pişiriyoruz(kısaca pilav gibi pişiriliyor).piştikten sonra doğranmış közlenmiş kırmızı biberleri, arpacık soğanları, maydanozuda ilave edip güzelce karıştırıp afiyele yiyoruz.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder