6 Nisan 2010 Salı

Patlıcan Dizme

Patlıcan'la yapılan her türlü yemeği oldukça çok severim.(Patlıcan musakka hariç)Nedense musakkayı hiç sevemedim :)Bu yemek oldukça hafif bir yaz yemeği.
Denemek isteyenler için tarifim şöyle;

Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- Yarım kilo kıyma(orta yağlı)
- 2 orta boy domates
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 tane çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz

Hazırlanışı:
1- Patlıcanları alacalı şekilde kabuklarını doğrayın.
2- Patlıcanları birer parmak kalınlığında enine kesin.Patlıcanları keserken tam olarak birbirinden kopartmayın .Yarım ay şeklinde aralıklı olucak.
3- Köftesi için: Kıymayı,tuzu,salçayı ve incecik doğranmış kurusoğanı bir kaba koyup iyice yoğurun.
4- Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Patlıcanın aralarına köfteleri dizin.Elinizle köfteleri patlıcana yapıştırın.
5- Tencereye koyduğunuz patlıcanların üzerine kabukları soyulmuş domatesi ve bir tane çarliston biberini küp küp doğrayın.
6- Patlıcanların üzerine 3 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirin.İki çay bardağı su ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder