6 Nisan 2010 Salı

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı

Tariflerin sırası karıştı ama yayınlamak için ancak fırsat bulabiliyorum.Patlıcan kebabını yaz boyunca çok sık yaptık. Hazırlanması çok kolay bir o kadar da lezzetli bir yemek .

Anadolu yakasında oturanların çok iyi bildiği bir adrestir Nezih Kebap, sahipleri annemlerin komşusu .Geçen gün Hibeş için kullandığım ipek pul biberinin nasıl olduğunu ve nereden temin edileceğini sormuştunuz.Fotoğrafları hemen sizin için çektim,bildiğimiz pul biberin biraz daha inceltilmiş haline ipek pul biber deniliyor sanırım.Kilis yöresine ait bir özel bir biber.

Nezih kebaptan hediye gelen ipek pul biberi ve Gaziantepe ait meşhur Kahke'de çok lezzetliydi.Ahmet abi'ye tekrar çok teşekkür ediyorum. Satın almak isteyenler Nezih Kebaptan temin edebilirler.

En kısa zamanda Nezih Kebap ziyaret edilecek ve sizler için bol bol fotoğraf çekilecektir :)


Malzemeler
- 500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
- 4 Adet İri Ay Patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 Adet Domates
- 6 Adet Yeşil Sivribiber
- Yeteri kadar tuz
- karabiber

Hazırlanışı :
1- Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
2- Kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
3- Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağını gezdirin.Patlıcanların yanına domates ve sivribiberleri ekleyin.
4- Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
5- Patlıcan Kebabını lavaş ekmek eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun..

İpek pul biber
Kahke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder