8 Nisan 2010 Perşembe

PERDE PİLAVI
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
hamuru için
1 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tavuğu haşlayın. Pirinçleri 20 dakika sıcak suda bekletin. Sıvıyağda dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini katın. Tuzunu ve baharatlarını katın. 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ekleyip pilavı pişirin. Pişen pilava tiftiklediğiniz tavuk göğüslerini ekleyin. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Unlayarak mantı hamuru inceliğinde açın. Yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Pilavı içerisine dökün. Hamurun kenarından sarkanlarını üzerine kapatın. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder