8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI YILDIZLAR

















Malzemeler
60 gr tereyağ
60 gr margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
un
ayrıca
1 paket bitter çikolata
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağ ve margarini bir kaba alın. İçerisine pudra şekerini ekleyip elinizle krema kıvamı alıncaya kadar yoğurun. Yumurtaları ilave edip biraz daha yoğurun. Un, kabartma tozu, vanilyayı katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru düz bir zeminde açın. Yıldız kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Bitteri benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyeleri bittere batırıp alüminyum folyo üzerine dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder