8 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ AÇMA POĞÇA

MALZEMELER

HAMURU İÇİN
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 SU BARD ILIK SU
  • YARIM PAK MARGARİN
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 YUMURTA (BEYAZI HAMURUN İÇİNE SARISI ÜSTÜNE AYRILCAK)

DİĞER MALZEMELER

  • ÇEYREK PAK MARGARİN
  • 250 GR KAŞAR LORU (VEYA İSTEDİĞİNİZ BİR PEYNİR)
  • 2 AD DOMATES
  • 1 AD BİBER

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİNDEN HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. MALZEMELERİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASI ÖNEMLİ YOKSA HAMURUNUZ ÇABUK KABARMAZ. HAMURUMUZ MAYALANINCA MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP ELİMİZLE AÇILIR. İÇİNE MARGARİN SÜRÜLÜP RULO YAPILIR. ÇEVRİLEREK AÇMA ŞEKLİ VERİLİR. TEPSİDEDE MAYALANMASI İÇİN EN AZ 15 DK BEKLETİLİR. MAYALANAN AÇMALARIMIZIN ORTALARINDAKİ BOŞLUĞA PEYNİR KONUR. ÜZERİNE DOMATES VE BİBER DİLİMİ KONUR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: AÇMA YAPIMINI DAHA ÖNCE RESİMLERİYLE VERDİĞİM İÇİN BU TARİFİMDE YAPIM AŞAMALARININ FOTOSU YOK. AMA BİLMEYENLER ŞEKLİNİN YAPILIŞINA BURDAN BAKABİLİR.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder