8 Nisan 2010 Perşembe

Gelin Topuzu

Malzemeler
1 paket margarin
2 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
1 litre süt
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Tarçın
Fındık
Yapılışı
Margarini tencereye alıp eritilir.Un ve şekeri ilâve edip 5 dk kısık ateşte kavrulur.Süt ve damla sakızını ilâve edip koyulaşıp kaynayana kadar karıştırlır.Kaynadaıktan sonra ocaktan alıp hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.Karışıtırıldığı takdirde muhallebi sulanır toparlanmaz.İyice soğuyan muhallebiyi elinizi ıslatarak 1 parça alınıp yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına alıp üzerine biraz tarçın serpip fındık konur. 3-4 saat dolapta dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder