7 Nisan 2010 Çarşamba

Peynirli Kahvaltı Keki

Çocukluğumdan beri en sevdiğim öğün sabah kahvaltısıdır özellikle de hafta sonu yapılan. Okula yetişme telaşı olmadan rahat rahat neredeyse öğle saatlerini kadar süren kahvaltılar…İzmir ‘in deri tulum peyniri, çıtır çıtır bize çok yakın gevrekçi fırınından alınan gevrekler ( biz İzmir ‘liler bilirsiniz simite gevrek diyoruz ), annemin yazın taze incirden (bardaçıktan ) ve üzümden yaptığı nefis reçelleri ve bugün aramızda olmayan Canım Babamın neşeli muhabbetleri….
Bu alışkanlığımı hala sürdürüyorum. Kızımda benim gibi sabah kahvaltısı yapmadan asla okula gitmez.O da benim gibi özellikle pazar günü yapılan kahvaltıları, kahvaltıda arkadaşlarını, anlatamadığı okul muhabbetlerini anlatıp pazar keyfi sürmeyi çok seviyor..
Tarifini vereceğim kahvaltı kekini de pazar kahvaltısı için hazırlamıştım. Tarifi Sofra dergisinin eski sayılarından aldım. Tarifteki kırmızı biberi sebzeleri mevsiminde kullanmayı sevdiğim için koymadım. Yerine kurutulmuş domates ve dilimlenmiş yeşil zeytin ilave ettim.
İçinde yoğurt olduğu içinde ıslak kek görünümündeydi.



Gereken Malzemeler :

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 10 adet kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • dereotu, maydanoz ve kuru nane
  • tuz ( peynir tuzlu ise tuz ilave etmenize gerek yok)
  • susam
Yapılışı :
  • Kurtulmuş domatesleri sıcak su içinde iki üç dakika haşlayın.Orta büyüklükte kesin.
  • Yumurtaları ve sıvı yağı iyice çırpın.
  • Yoğurt, beyaz peynir, kurutulmuş domatesler, dilimlenmiş zeytin, kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu da ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayıp kek karışımını boşaltın, üzerini düzeltin.
  • Üzerine susam serpip 170 derece ısıtılmış fırında içi pişinceye kadar bekletin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder