- 2 AD ORTA BOY KEREVİZ
- 1 AD ORTA BOY HAVUÇ (YUVARLAK DİLİMLENMİŞ)
- 1 AD ORTA BOY KURU SOĞAN (YUVARLAK HALKA DİLİMLENMİŞ)
- YETERİNCE ZEYTİNYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
- 2 AD PORTAKALIN SUYU
- YARIM LİMONUN SUYU
- TUZ
- ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMI (ARZUYA GÖRE)
YAPILIŞI
KEREVİZİ SOYUP LİMONLU SUYA DİLİMLİYORUZ. YAYVAN BİR TENCEREYE İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA ZEYTİNYAĞ DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE HAVUÇLARI ONUN ÜZERİNE KEREVİZLERİ ONUN ÜZERİNEDE SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ. PORTAKAL VE LİMON SULARINI DÖKÜYORUZ. KEREVİZLERİN HİZASINA ULAŞACAK KADAR SU İLAVE EDİYORUZ. EN SON PİRİNCİNİ VE TUZUNU KOYUP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. ARZUYA GÖRE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMIYLA SERVİS EDİYORUZ...
BU YEMEĞİ İLK DEFA YAPANLARIN KAFASINDA PORTAKAL TAT VERMİYO MU SORUSU VARSA KESİNLİKLE NE PORTAKALIN TADI NEDE KEREVİZİN KOKUSU KALMIYOR... YERKEN BANA HAK VERECEKSİNİZ...
SERVİS AŞAMASINDAKİ YEŞİLLİKLERİN BU YEMEĞE ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ONUDA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... ARZU EDERSENİZ YEMEĞİNİZ PİŞİNCE TENCEREYEDE KOYABİLİRSİNİZ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder