8 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ KÖZ BİBER SARMASI

YİYEN HERKESİN BEĞENDİĞİ, DENEMEYENLERE TAVSİYE EDECEĞİM BİR İKRAM... TARİFİ HEMEN AŞAĞIDA...
MALZEMELER
  • 1 KG KIRMIZI YEŞİL KARIŞIK YAĞ BİBERİ
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR
  • 1 FİNCAN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • ÇEYREK DEMET İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • ZEYTİNYAĞ
  • ÇOK AZ TUZ

YAPILIŞI

BİBERLER KÖZLENİR. KABUKLARI SOYULUR. ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILIP TEMİZLENİR. ÖTE YANDA PEYNİR, CEVİZ VE MAYDONOZ KARIŞTIRILIR. BİBERLERİKİYE AYRILIR. GENİŞ TARAFINA PEYNİRLİ KARIŞIMDAN KONUP SARILIR. SERVİS TABAĞINA ALINIR. KIRMIZI BİBERE YEŞİL, YEŞİL BİBERE KIRMIZI BİBERDEN ŞERİTLER SARILIR. ÜZERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİLİR. ZEYTİNYAĞ GEZDİRİLİR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder