8 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ VE KİRAZ DOMATESLİ KİŞ

peynirli kiraz domatesli kiş
Mayıs ayı Lezzet Dergisi için hazırladığım tarifleri sizlerle paylaşmakta çok geç kaldığımın farkındayım. Ancak iş yoğunluğu mazeretimi kabul edeceğinizi de biliyorum:)
Bir önceki yazıma gelen yorumlardan bazılarının da belirttiği gibi, dergide hazırlamış olduğum iki tarifim, dergi yönetiminin reklam uygulaması sebebi ile yer almamış. Ancak ben buradan o iki tarife ait resimleride yazılarıda yayınlayacağım. Bunlardan Tost Ekmeği Salatasını blog sayfamı ilk açtığım günlerde sizlerle paylaşmıştım. O sebeple aşağıda linkini tekrar vereceğim.
Peynirli ve Kiraz Domatesli Kiş'e gelince; bir peynirsever olarak tam banahitap eden ve yiyenler tarafından oldukça övgü alan bir tarif oldu. Kaynak veremeyeceğim çünkü malzemelerin çeşitlerini ve ölçüleri tamamen kendi kafamdan uydurdum. Bakalım sizde beğenecekmisiniz.
Hamuru için,
*175 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*3 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*100 gr sert beyaz peynir
*100 gr taze kaşar
*100 gr tulum peyniri
*2 adet yumurta
*100 gr sıvı krema
*1/2 su bardağı kadar ince doğranmış dereotu
*1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil zeytin
*Yeterince kiraz domates
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.
2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirelim.
3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.
4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine rendelenmiş peynirler ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.En son dereotunu da karıştırıp, soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayalım, zeytinleri ve domatesleri de yerleştirdikten sonra 180 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
5. Soğuduktan sonra servis yapalım.

TOST EKMEĞİ SALATASI
tost ekmeği salatası
Bu salatayı çok uzun yıllardır yaparım ve gelen misafirlerime ikram ederim. İlk başta görüntüsü sonra ise lezzeti çok beğenilir ve hep tarif alınır. Bu kez içi aynı olmakla beraber dış görüntüsünde bir kaç değişiklik yaptım.
Daha önce yayınladığım LİNK BURADA. Üstüne tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder