7 Nisan 2010 Çarşamba

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ



Canlar bu böreği oktay ustanın programında gördük geçenlerde kayınvalidemde bendeydi hadi yapalımmı yapalım dedik geçtik mutfağa işte sizlere oktay ustadan bir tarif;


MALZEMELER:

5 su b. un
1 tatlı k. tuz
ılık su
İç harcı için:
1 kg. pırasa
50 gr. kıyma
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
sıvıyağ
tuz, karabiber
Arakatlar için:Sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağı şekline açın.Daha sonra aralarına sıvıyağ sürerek kat kat hamurları dizin.2 adet 12 li ayrı ayrı hamur hazırlayın.İç harcı için ise pırasaları ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine ince kıyılmış olan pırasaları ilave edin.Üzerine 50 gr.kıyma ilave edip soteleyin.Daha sonra pırasaların üzerine biber salçası ve domates salçası ilave edin.
Daha sonra kat kat olan hamurları 12 adet olacak şeklide 2 ayrı 12 adetli hamur elde edin.Açılan hamurları ilk önce elinizle bastırın.Daha sonra hamurları merdane ile açın.Açılan hamurun 12 adedini Açılan hamurları12 adet hamurun üzerine pırasalı iç harcı ilave edin.Üzerine diğer 12li hamuru ilave edin. Hamurların kenarlarına elinizle kıvırın.Yuvarlak fırın tepsisini sıvayağ sürün.Hamuru tepsiye alın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Fırına vermeden önce böreği üçgen olarak kesin.Daha sonra pırasalı üçgen arnavut böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder