7 Nisan 2010 Çarşamba

Portakallı Kereviz


Öyle bir sebzedir ki, seven için kokusu, yemesi şahane,  sevmeyen için  pişen eve girmek azap:))
Ben birinci gurupdayım:) her çeşit severim . Çiğ yoğurtlu salatası, anneciğim yaptığı gibi  limon yumurta sarısı terbiyeli ve en son model portakallı olan hepsini severek yerim.

Pazardan aldığım bir tane kereviz (alırken kerevizin ağır olması gerek elinizle tartın şöyle hafifse içi boşdur)
Kereviz soyulur yıkanır hemen doğranır , yarım limon sıkılır. (kararmasın diye hemen limon sıkınız)
tencerenin dibine bir küçük baş soğan piyazlık şekilde doğranır üzerine  bir adet portakal dilimleriyle karışık kereviz yerleştirilir.
kerevizin yeşil yapraklarıda eklenir. bir adet portakal suyu eklenir. kısık ateşte pişirilir. biaz tuz,bir azda toz şeker eklenir. (ben buna bir küçük tatlı kaşığı tuz, nerdeyse iki adet kesme şeker kadar toz şeker ekledim.)
kısa sürede pişiyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder