6 Nisan 2010 Salı

Pirinç Salatası

Pirinç Salatası

Tuz BİBER dergisinde yayınlanan ikici tarifim pirinç salatası oldu.Bende ilk kez denedim aslında.. Alışmışım sıcak sıcak yemeğe,böylesi biraz tuhaf geldi :) evde benden başka kimse yemedi zaten. Değişik salata sunumlarından hoşlananlar için ideal bir alternatif..

Pirinç Salatası

Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet dolmalık kırmızı biber
- 2 adet salatalık
- 3 dal dereotu
- 2 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz

Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- tuz

Hazırlanışı:
1- Baldo pirincini taneleri hafif diri kalıcak şekilde haşlayın.Haşlanan pirinçleri bir kenara alıp süzün.
2- Soğuyan pirinçlerin içine yıkanmış ve zar şeklinde doğranmış ,taze soğanı,kırmızı biberi ve salatalığı ekleyin.
3- Maydanozu ve dereotunu incecik kıyın.Malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın.
4- Zeytinyağı,limon ve tuzu ilave edip tatlandırın.Soğuk olarak servisini yapın.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder