malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 paket petibör bisküvi
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 paket puding (muzlu veya çikolatalı)
- Puding için 1 bardak süt+1 bardak su
- Süslemek için:
- hindistan cevizi veya fıstık
yapılışı: Elmaları soyup rendeleyin (blendırdan geçirmeyin). İçine bisküvileri kırın, cevizi ekleyin ve hepsini elinizle karıştırın. Hazırladığınız karışımı kenarlı bir borcam tepsiye toplar yapıp ara ara dizin. Pudinginizi 1 bardak su+1 bardak sütle hazırlayın (Su konmasının sebebi pudingin daha katı olmasını sağlamak için, eğer daha fazla ölçü yapacaksanız 1 bardak süt gerisini su kullanın)Hazırlanan puding biraz bekleyip koyulaşması gerekiyor. Koyulaştıktan sonra (ılınması yeterli) borcama dizdiğiniz bisküvi toplarının üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapana kadar buzdolabında saklayın.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder