8 Nisan 2010 Perşembe

RAVYOLİ
















Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
sosu için
1 su bardağı domates püresi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
içerisine
1 kase beyaz peynir
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp mantı hamurundan biraz daha sert bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Kare parçalara ayırın. İçerisine birer çay kaşığı kadar peynir koyun. Üçgen olucak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar tuzlu suda hamurları haşlayın. Sosu için sarımsakları havanda dövün. Sıvıyağda soteleyin. Sarımsakların rengi hafif dönünce domates püresini ve tuzunu katın. Ravyoliler pişince servis tabağına alın. Üzerine sıcak domates sosunu döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder