8 Nisan 2010 Perşembe

TUZLU KURABİYE-2

Tuzlu kurabiye
Bir önceki yazım olan Deniz kızları pastasını yaptığım yeğenlerimiz Zeynep ve Elif Naz'ın doğum günlerinde yediğimiz onlarca lezzetli şeylerden bir tanesi de bu tuzlu kurabiyelerdi. Tıpa tıp pastanelerde satılanlar gibi gevrek ve lezzetli olmuşlardı. Hem arşivim hemde sizler için tarifini aldım.
Malzemeler;
*250 gr tereyağı veya margarin ( oda sıcaklığında )
*1 adet yumurtanın sarısı ( Beyazı üstüne )
*1/2 çay bardağı su
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 çay kaşığı mahlep
*1 çay kaşığı tuz
*1 adet kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar )
üstüne;
*1 adet yumurtanın akı
*susam veya çörekotu
Hazırlanışı;
1.Tüm malzeme güzelce yoğurulur.
2.Yarım saat dinlendirilir.
3. Hamurdan ufak ufak parçalar koparılarak ince rulolar yapılır ve istediğiniz büyüklükte bükülerek şekil verilir.( istediğiniz şekli verebilirsiniz )
4.Kurabiyelerin üstlerine yumurta akı, susam veya çöekotu serpildikten sonra, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder