2 Nisan 2010 Cuma

Renkli Şekerli Toplar

Zeynep'in diş buğdayı partisinden bir tarif daha... Ne zaman markete gitsem kendimi pasta malzemeleri reyonların önünde bulurum:) Markasını şuan hatırlamadığım granül şeker kutusu gözüme ilişti. Elime aldığımda arkasında bir tarif olduğunu gördüm, hemen aklıma evde bir poşet renkli granül şekerler geldi. Ve bir çırpıda okuyup aklımın bir köşesine not ettim:) Eve gelince tarif defterime yazdım. Parti menüsü hazırlarken bu tarifi denememin tam zamanı dedim.. Yapılışı çok basit, görüşü şık ve leziz bir tad... Tazeliğini 4-5 gün muhafaza ediyor...
Ayrıca bu tarif Aslı'nın ev sahipliği yaptığı pastakolik etkinliğine gitsin.. Aslı'ya şimdiden kolaylıklar diliyorum...
malzemeler:
  • 1 paket betibör büskivi
  • 125 gr. eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz yada fındık
  • renkli granül şeker

yapılışı: Büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Derin büyük bir kasede büskivi, margarini, pudra şekeri, kakaoyu, sütü ve cevizi karıştırıp buzdolabında iki saat bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve renkli granül şekerlere bulayıp servis tabağına dizin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder