8 Nisan 2010 Perşembe

SAKALLI POĞACA


MALZEMELER:
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık süt
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta akı( sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
İÇ HARCI:
krem peynir
SAKAL İÇİN:MAYDANOZ
YAPILIŞI:süt ılıtılır şeker ve maya eklenip maya eriyince tüm malzemeler karıştırılıp yumuşacık bir hamur yapıyoruz.hamurun üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.maydanozu rondodan geçirip bir tabağa alıyoruz.mayalanan hamurumuzdan ceviz kadar alıp yuvarlıyoruz yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiriyoruz.pişen ve soğuyan poğacaların arasını kesip krem peynir sürüyoruz. birazda kestiğimiz ağız kısma sürüp maydanoza buluyoruz.afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder