8 Nisan 2010 Perşembe

SANDVİÇ KURABİYE
















Tarifimi 51. P.D.Ç.E. ev sahibesi http://japoncekirdegi.blogspot.com/ 'a gönderiyorum.

Malzemeler
125 gr tereyağ
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
un
ayrıca
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağı bir kaba alın. İçerisine pudra şekerinide ekleyip krema kıvamı alıncaya kadar yoğurun. Yumurta sarılarını katıp biraz daha yoğurun. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 3 parçaya bölün. Bir tanesinin içerisine kakao katıp tekar yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin. Önce beyaz hamurun birini düz bir zeminde açın. Kakaolu hamuruda düz bir zeminde açıp beyaz hamurun üzerine koyun. Diğer beyaz hamuruda açıp kakaolu hamurun üzerine koyun. Kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder