7 Nisan 2010 Çarşamba

SAKSI KEBABI


Bu da patlıcan sevenler için değişik bir seçenek. Gerçi tadı çok farklı değil ama şekli değişik. Arada bir değişiklik yapmak iyi olur diye düşünüyorum.

MALZEMELER:
2 Kişilik
1 Bostan patlıcanı
100 gr dana yada kuzu kuşbaşı et
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 Adet bider
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı salça
Kekik, tuz, karabiber
1 Çorba kaşığı soya sosu

Patlıcanları alacalı soyup içini çıkartıp tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Diğer taraftan zeytinyağının yarısını alıyoruz. Soğanlarımızı ve biberlerimizi soteliyoruz. Ardından salçayı ve eti ekleyip pişiriyoruz.Et pişmeye yakınken baharatlarını ve soya sosunu ilave ediyoruz. Acısı çıkan patlıcanlarımızı alıyoruz geri kalan zeytinyağında kızartıyoruz. Yağını iyice süzdürdükten sonra içine etli karışımımızı dolduruyoruz. 150-160 derecede 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder