8 Nisan 2010 Perşembe

SARIMSAKLI PATATES


BU TARİFİM HEM KAHVALTIDA HEMDE ET YEMEKLERİNİN YANINA APERATİF YAPABİLECEĞİNİZ BİR PATATES TARİFİ. EMİNİM BEĞENEREK YİYECEKSİNİZ....
MALZEMELER
  • 5 AD ORTA BOY PATATES
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER YADA PUL BİBER
  • TUZ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • ÇOK AZ SU

YAPILIŞI

PATATESLER SOYULUP YUVARLAK DİLİMLENİR. TEFLON TAVAYA YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE BAHARATLARI VE SOYUP DİLİMLEDİĞİMİZ SARIMSAKLARI İLAVE EDİLİR. SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. 1 FİNCAN KADAR SICAK SU KONUR. TAVANIN KAPAĞI KAPATILIR. KISIK ATEŞTE PATATESLER PİŞENE KADAR KAPAĞI KAPALI PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder