7 Nisan 2010 Çarşamba

SARIYER BÖREĞİ

Sarıyer Böreği
Tarif yeğenim Sinem'e ait. Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek. Üstelik yapımıda çok kolay. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
* 2 adet yufka,
*2 adet yumurta,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı soda,
İç Malzemesi;
*200 gr kadar kıyma,
*2 adet orta boy kuru soğan,
*1/2 demet maydanoz,
*1 kahve fincan kadar dolmalık fıstık,
*1 kahve fincanı kadar kuş üzümü,
*tuz, karabiber.
*2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
1.Öncelikle soğan yemeklik doğranır. Kıyma,soğan ve dolmalık fıstık yağda kavrulur. Yıkanıp ince doğranmış maydanoz ve yıkanıp, suda biraz bekletilmiş kuş üzümü eklenerek kıymalı için altı kapatılır ve ılınması beklenir.
2.Bir yufka tezgaha serilir. Üstüne çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve soda karışımından güzelce sürülür. Yufka yarım daire şeklinde katlanır.
3.Hazırlanan iç malzemesinin yarısını, yarım daire şeklindeki yufkanın düz kenarına uzunlamasına yayılır ve yufka çok sıkı olmamak şartı ile rulo halinde sarılır.
4.Rulo şeklinde sarılan yufkalar tepsinizin büyüklüğüne göre, U harfi şeklinde yan yana yerleştirdikten sonra üztlerine yumurta sarısı sürülür, susam veya çörekotu serpilip, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kıazrıncaya kadar pişirilir.
5. Mümkün olduğu kadar fazla soğutmadan dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Sarıyer Böreği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder