8 Nisan 2010 Perşembe

ŞARLOT PASTA


Adına şarlot pasta da kümbet pastada deniyor aslında. Mahperi'nin sitesinde görüp şeklini çok beğendiğim bu pastayı, halamın kızına bebek hayırlamaya giderken yapıp götürdüm. Yapımı biraz zahmetli olsada görünüm herşeye değiyor bence. Yemedim ama eminim tadıda değiyordur...:)
Şeklini Mahperi'den aldığım bu pastanın tarifini, Aslı ve Selmanın adını sen koy etkinliği için kendime göre değiştirdim. Pastamı etkinlik için pembe düşbahçesine gönderiyorum.


MALZEMELER
KEK İÇİN
  • 4 Yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 3 fincan buğday nişastası
  • 3 fincan un
  • 1 pk kabartma tozu
  • Kek hamurunun yarısına yetecek kadar kakao

RULO PASTA KREMASI İÇİN

  • 1,5 Su bard süt
  • 1 çay bard toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr bitter çikolata

İÇ KREMA İÇİN

  • 1 kg süt
  • 1 su bard un
  • 1 su bard toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 pk vanilya

DİĞER MALZEMELER

  • Muz
  • 1 çay bard süt+1 yemek kaşığı nescafe

YAPILIŞI

Öncelikle pastamızın ilk aşaması olan rulo pastamızı yapıyoruz. Kek hamurumuz için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemeleri ve ardından kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.

Hamurun yarısını ayırıp kakao ilave ediyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aşağıdaki fotodaki gibi iki kek hamurunu döküyoruz. 175 C fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca yağlı kağıtla birlikte sarıp soğumaya bırakıyoruz.

Rulo pastamızın kreması için çikolata hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Ocaktan alınca çikolatayı ilave edip çırpıyoruz. Soğuyan kekimize bu kremayı sürüp rulo sarıp buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz. (ben bir gece dinlendirdim)

Dinlenen rulo pastamızı birer cm kalınlığında dilimliyoruz. Yuvarlak çukur bir kaba streç film seriyoruz. Pasta dilimlerini, fotodaki şekilde kabın etrafına mümkün olduğunca aralık bırakmadan diziyoruz. Süt ve nescafe karışımıyla ıslatıyoruz.

İç kremamız için gerekli malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz. Pişen kremamızı soğutmadan kabımıza bir kat krema bir kat muz dilimleri olarak döküyoruz. Üzerine kalan rulo dilimlerini yerleştirip soğuması için dolapta en az bir gece dinlendiriyoruz.

Soğuyan pastamızı ters çevirip servis kabımıza alıyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder