8 Nisan 2010 Perşembe

Topkek



Daha önce çok değişik kitaplardan top kek tarifi almıştım. Hepsini denememe rağmen bu tarifteki yumuşaklığı kabarıklığı vermediler. Keki pişirirken püf noktası kek kağıdını muffin kalıplarına koyup malzemeyi dökmeniz. Hamur çok yoğun olduğu için kağıdın altında kalıp yoksa yayılıyor ve kabarmıyor.

Gereken Malzemeler
* 2 çay bardağı süt
* Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
* 3 yumurta
* 3- 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 paket kabartma tozu
* 2 paket vanilya
İçine isteğe göre dövülmüş ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı , kuru incir
Üzerine süslemek için damla çikolata
Eğer keki kakaolu yapmak isterseniz hamurun yarısına karıştırmak için 2 kaşık kakao



Tüm malzemeleri kek tariflerinde olduğu gibi karıştırıp koyu kıvamlı bir hamur elde ediyorum. Muffin kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirip hamurda birer kaşık ortaya koyuyorum.Üzerine süslemek için damla çikolatayı serpiyorum. Fırında içi pişinceye kadar bekletiyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder