7 Nisan 2010 Çarşamba

Sarımsak Soslu Somon Fileto

Hafta arası işten yorgun gelince hafta sonu da kurslar, alışveriş derken eve geç girince kurtarıcı olmaya başladı balık yemekleri. Hep zor oyalayıcı yemeklerle uğraşmayı sevmeme rağmen bu aralar fazla kolaya kaçmaya başladım galiba:) Bahar yorgunluğu, daha gelmeden kendini hissettirmeye başladı herhalde.....

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.

Gereken Malzemeler:

  • 2 adet temizlenmiş somon fileto (kişi sayısı kadar)
  • 2 adet patates
  • 8-9 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • tuz, karabiber, defne yaprağı
  • zeytinyağı

Yapılışı :

  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz somon filetoları ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
  • Sarımsakları ezip limon suyu ile karıştırın.
  • Dilimlenmiş patatesleri, soyulmuş arpacık soğanları somon dilimlerinin yanına yerleştirin.
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
  • Limonlu sarımsak sosunu, somon dilimlerinin üzerine döktükten sonra defne yaprağını ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek 180 derece ısıtılmış fırında filetolar pişinceye kadar bekletin.
  • Yanında salata veya yeşillikle servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder