5 Nisan 2010 Pazartesi

SEBZELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA

2-3 adet havuç
1kg kuzu gerdan
3-4 adet patates
2lt kadar su
2 adet defne yaprağı
Tuz,karabiber
Üzeri için kurutulmuş kerbel
Yapılışı:
Havuçları soyup uzunlamasına ikiye bölün ve tekrar ortadan verev kesin.Patatesleri soyup büyük küpler halinde doğrayın.Etleri düdüklü tenecereye alın.Üzerini geçecek kadar su ekleyin.Defne yapraklarını,tuz ve karabiberi,havuçları ekleyip pişmeye bırakın.Düdüklü tencerede 20dk yeterli olacaktır.Kapağı açtıktan sonra patatesleri ilave edip 6-7 dk kadar daha kapağı aralık olarak pişirrin.Etlerle birlikte pişmeye bırakırsanız patatesler parçalanır.En son sebzeli eti tabağa alın,üzerine kerbel serpip bol limon suyuyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder